previous arrow
next arrow
Slider

Kenmerken

Locatie
Velp
Wooneenheden
28
Bouwjaar
1959
Opdrachtgever
VvE Naeff-flat
Projectinvestering
Nog onbekend
Norm
Nul Op de Meter (NOM)
Fase
Uitwerkingsfase

De 28 appartementen van de Naeff-flat in Velp stammen uit 1959 en sinds die tijd is eigenlijk alleen het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd. In 2016 werd duidelijk dat de balkons moesten worden vervangen en al gauw werd het wensenlijstje van de bewoners groter: nieuwe kozijnen, dubbel glas, zonnepanelen, een aardgasvrij warmtesysteem, renovatie van de lift en een geheel nieuw dak.

In opdracht van BENG werd een eerste haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd (fase 1). Uit dat onderzoek bleek dat de renovatie en verduurzaming financieel en energietechnisch mogelijk zou moeten zijn. Op dit moment bevindt het project zich in fase 2, de uitwerkingsfase, waarin een werkgroep bestaande uit een constructeur, een architect en een energetisch adviseur onder leiding van Treetops ProjectManagement aan de slag gaat met ontwerp, uitvoering en financiële onderbouwing.

Het doel: Nul Op de Meter

De eerste stap was om het pand goed in kaart te brengen. Aangezien er geen duidelijke bouwkundige en constructieve tekeningen te vinden waren, moest dit helemaal opnieuw geburen. De energetisch adviseur onderzoekt op dit moment aan welke eisen het pand zou moeten voldoen en welke maatregelen moeten worden genomen om naar Nul Op de Meter (NOM) te gaan. Daarbij worden ook de financiële consequenties niet uit het oog verloren. De architect heeft, voor zover mogelijk, alvast een conceptschets neergelegd voor het aanzicht van het pand. De werkgroep komt op regelmatige basis bij elkaar om zo naar een plan toe te werken dat aan de eisen en de wensen van de bewoners voldoet. In het najaar hopen we een passend plan bij de bewoners te kunnen neerleggen.

Ook interessant

Meer weten? Vraag vandaag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Adviesgesprek aanvragen