previous arrow
next arrow
Slider

Kenmerken

Locatie
Apeldoorn
Wooneenheden
180
Bouwjaar
1973
Opdrachtgever
VvE Lindenhove
Projectinvestering
€ 8.500.000
Norm
Bijna Energie Neutraal Gebouw
Fase
Onderzoeksfase

Serviceflat Lindenhove is als appartementencomplex niet uniek in zijn soort. Er is veel gestapelde hoogbouw uit de jaren ’60-’80 dat dringend toe is aan onderhoud en renovatie. En daarbij hebben ook steeds meer VvE’s niet alleen de plicht, maar zeker ook de wens om de duurzaamheid van hun gebouw naar een hoger niveau te tillen. Zo’n renovatie en verduurzaming is een enorme opgave voor een VvE-bestuur.

Totaaloplossing noodzakelijk

De aanleiding van deze omvangrijke renovatie was dat, net als bij vele andere gebouwen uit deze tijd, de schil toe was aan vervanging. Ook waren er veel klachten over het comfort van het binnenklimaat in de zomer en de winter, zorgen over het complexe onderhoudsvraagstuk en over de veiligheid van de bestaande balkons. Het gebouw vroeg nadrukkelijk om een totaaloplossing.

Het renovatieplan behelst een totale vernieuwing van het dak en de gevels met hoogwaardige isolatie en veel aandacht voor een goede kierdichting. Onderdeel daarvan zijn aluminium kozijnen, gevelbekleding en nieuwe balkons, die als wintertuin een isolerende en comfortverhogende functie vervullen, maar waarmee ook in één klap het probleem van de vele koudebruggen van het betonnen gebouw is opgelost. Daarnaast wordt een hoog-rendement ventilatiesysteem met warmteterugwinning geïnstalleerd. Dit zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat in de appartementen en gezamenlijke ruimtes.

NOM-ready

Het integrale concept realiseert een energiebesparing van minimaal 75% ten opzichte van het huidige energieverbruik en tevens zullen de onderhoudskosten ook met minimaal 75% afnemen. Samen maakt dit dat het gebouw na de renovatie voldoet aan het predicaat ‘zeer energiezuinig’. Het gebouw wordt NOM-ready gemaakt; dit betekent dat het complex voorbereid is om in de toekomst alsnog volledig naar Nul Op de Meter te gaan door de toevoeging van warmtepomptechniek en zonnepanelen. De keuze voor NOM-ready in plaats van NOM, ligt in het feit dat de huidige installaties pas over vijftien jaar aan vervanging toe zijn.

Door de renovatie gaan ook de wensen van de bewoners in vervulling: geen tocht meer, een verbeterd binnenklimaat, grotere en veiligere balkons. Tevens gaan ook de marktwaarde, de verkoopbaarheid en de levensduur van het gebouw en de appartementen er aanzienlijk op vooruit.

Ook interessant

Meer weten? Vraag vandaag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Adviesgesprek aanvragen